Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със съединителя

Значи проблема е следния: педала на съединителя ми залепна в долно положение и не можех да включа на никоя предавка. След като ми казаха , че евентуално може да е от нивото на спирачна течност(щото ми светеше лампата) аз долях и сега от време на време включва , но с много зор . Да не би да трябва някакво обезвъзсушаване или нещо друго не е наред?
    Моля помагайте , че ще избуша пода от натискане за да превяключвам скоростите.Благодаря!
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Здрасти колега Провери си помпите на съединителя, наистина може да се наложи обезвъздушаване, но може да е заминала някоя от помпите. Аз имах същия проблем преди години с първата ми 155. Една сутрин, преди тръгване за работа, педала на съединителя беше залепнал за пода. От немай къде го издърпах с ръка нагоре, и макар да се усещаше, че има проблеми с включването, някак се оправих (трябваше да мина около 170км онази нощ...) После смених и двете помпи (втората замина заради проблема с първата...) и всичко беше ОК.
    А, и си провери личните - you've got a message
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

ок!
      Но как да разбера коя помпа е заминала. Пък и сега като гледах на описанието има само една помпа а другото се води някакъв контролен цилиндър на съединителя. И още нещо откеде се обезвъсдушава системата?
      И ти имаш Л.С.

Comment

Първоначално публикувано от gaiska
        ок!
        Но как да разбера коя помпа е заминала. Пък и сега като гледах на описанието има само една помпа а другото се води някакъв контролен цилиндър на съединителя. И още нещо откеде се обезвъсдушава системата?
        И ти имаш Л.С.
        Като видиш от коя тече спирачна течност . Най-често се разтича от цилиндърчето. За обезвъздушаването си има пробка на цилиндърчето.
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

А това , че тече течност означава ли , че цилиндърчето е за смяна?

Comment

и ако е за смяна цилиндърчето има ли нещо особено в смяната му?

Comment

Колега провери помпите на съединителя.До колкото знам сменя се цялата помпа.успех.Драсни един пост да кажеш какво става.
              АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
              FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

колко помпи има съединителя и къде се намират, че аз знам само за тази в купето
                Поздрави!

Comment

Другата ти е на скоростната кутия(намериш ли вилката ще видиш и помпата)надигни внимателно маншончетата на ВЪНШНАТА И ВЪТРЕШНА помпа.След като се губи течност трябва да потече от някъде.
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Утре ще пиша какво съм направил

Comment

Първоначално публикувано от chokoladka_73
                      Колега провери помпите на съединителя.До колкото знам сменя се цялата помпа.успех.Драсни един пост да кажеш какво става.
                      Само да вметна , че за долната помпа (върху скоростите) съм си купувал само гумички.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Най- лошото е , че незнам с коя да започна,а пък за този клапан върху скоростите трябва да сваля доста работи отпред за да стигна до него. Иначе имам един клапан и една помпа от старата ми алфа , но незнам дали ще са още работоспособни.

Comment

Значи това върху скоростната кутия е цилиндър и точно него смених , но с много зор. Много разхвърляне отпред за да стигна до него. Общо 5 часа работа. Днес я пробвах и всичко е ок! Струваше ми 53 лв с мой труд

Comment

Евала брато. щом сам се оправяш ....но си дал маи доста парички за части!
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

С оправянето е зир щото беше доста студено. Иаз мисля , че това чудо наречено цилиндър ми излезе скъпичко , но кво да правя. Лошото е , че ходих да го купувам когато колата беше разглобена и нямаше време да търся. В началото си мислех , че цилиндъра от старата ми Алфа 92 година ще пасне , но ушите му за захващане и отвора за тръбопровода за течността са на различни места!

Comment

Working...
                              X